Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit järjestetään kuluvan vuoden syksyllä 18.11.2018. Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon.

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 400 seurakuntaan yhteensä noin 9000 uutta luottamushenkilöä. He päättävät seurakuntayhteisön toiminnan päälinjoista. Muun muassa siitä, millaisia toimintamuotoja omassa kotiseurakunnassa järjestetään, kuinka seurakunnan taloutta hoidetaan, kuinka seurakunnan kiinteistöjä ja maa- ja metsäomaisuutta hoidetaan, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten. Yhteisiä tärkeitä asioita.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Nyt on aika asettua ehdolle!

Ota yhteyttä oman kotikuntasi perussuomalaisiin valtuutettuihin tai Sisä-Savon Perussuomalaisten puheenjohtajistoon tai sihteeriin. Jos olet 18-vuotta täyttänyt evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsen ja koet, että peruskristittyjen perusseurakuntalaisten edustajia tulisi olla rakentamassa toimivaa ja osallistavaa seurakuntayhteisöä, jossa kaikki seurakuntalaiset pidetään yhdenvertaisina mukana seurakunnan toiminnassa – arjessa ja pyhissä – Tule mukaan rakentamaan listaa seurakuntaasi.

TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN!

Kirjoitettu 3.9.2018

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa